Teknik Direktörümüz Zico, futbolun içinde her türlü sonucun yaşanabileceğini, son haftaya girilirken hâlâ şampiyonluk şansının bulunduğunu ifade etti.
Fenerbahçemizin 3-2 kazandığı Gençlerbirliği maçı sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Zico, bütün maçların aynı saatte olması nedeniyle, Gençlerbirliği mücadelesinin kendileri açısında gerilimi yüksek bir karşılaşma olduğunu söyledi. Zico, "Maç bizim açımızdan gerilimli başladı. İlerleyen dakikalarda oyunumuzu oturtmaya başladık. Tekrar Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilmek önemliydi. Bugünkü galibiyetle de Şampiyonlar Ligi'ni garantilemiş olmamız ayrı bir mutluluk kaynağı" diye konuştu.
Zico, gazetecilerin sorduğu "Şampiyonluk umudunuz sürüyor mu?" şeklindeki soruya ise "Bir söz vardır. Nefes aldığınız sürece yaşıyorsunuz. Biz de nefes almaya devam ediyor ve yaşıyoruz. Futbolun içinde her şey olur. Biz Trabzon'a kazanmak için gideceğiz. Öteki taraftan herhangi bir sonuç gelebilir. Bu bizi yönlendirecektir. Yaşantım içinde sonucu son haftalara sarkan ligler ve şampiyonluklar gördüm. Futbolun içinde her şey gördüm. Trabzon'da da 11'e 11, öteki maçta da 11'e 11 mücadele olacak" diye cevap verdi.
Fenerbahçe'deki geleceğiyle ilgili soruları da yanıtlayan Zico, "Kalmak istiyor musunuz?" şeklindeki soruya, "Elbette istiyorum. Bunu hiçbir zaman da saklamadım" dedi. Geçen hafta avukatının İstanbul'a gelerek kendi teklifini Fenerbahçe Yönetim Kurulu'na sunduğunu bildiren Zico, "Avukatım benim açımdan teklifi yönetime sundu ve gitti. Tekrar görüşme olacaktır" dedi. Zico, Fenerbahçe'de kaldığı taktirde hedefinin ne olacağı ve başka takımlardan teklif alıp almadığı yolundaki sorulara ise Zico, "Eğerler hakkında konuşmayı sevmiyorum. Kalırsam düşünür konuşuruz. Lazio hakkında çıkan haberler doğru değildir. Böyle bir haberi ve görüşmeyi kabul etmem. Çünkü kontratım burada sürüyor. Burada devam etmeyi istediğimi ve burada mutlu olduğumu hep söylüyorum. Umuyorum ki çözeceğiz. Çözemezsek herkes yoluna bakmak durumundadır. Bu futbolun içinde herkesin yaptığı bir şey. Ben başarının özellikle alınan bir maçla, ya da kaybedilen bir maçla herhangi bir şekilde değerlendirilmesi taraftarı değilim. İki tarafın da isteği varsa bir şekilde oturulur, konuşulur ve karar verilir. İstek olduğu sürece her şey çözülür. Güzel olmayan nokta, birkaç sonuca bakılıp da olumsuz yargılara varılmasıdır. Bu beni mutlu etmez açıkçası. Fakat genel tabloya bakılıp sonuca varılması beni mutlu eder" diye yanıt verdi.
Avrupa Şampiyonası'nı Brezilya'da televizyondan izleyeceğini, bu dönemde Rio'da evinde torunuyla vakit geçirmek istediğini belirten Zico, sözlerini şöyle tamamladı:
"Torunumla birlikte vakit geçirmek istiyorum. Doğduğundan beri görmedim. Rio'da kendi evimde torunumla vakit geçirmek istiyorum. Elbette ki ben futbolu takip eden bir insan olarak şampiyonayı takip edeceğim. Çünkü yapmam gereken budur. Fakat bu takibimi televizyondan gerçekleştireceğim."